Документи для отримання шенгенської візи в Словакію

  1. закордонний паспорт + копія першої сторінки (що дійсний 3 місяці після закінчення строку візи);якщо є другий закордонний паспорт – обов’язкове подання оригіналу;
  2. анкета-заява заповнена латинськими літерами та власноруч підписана (приклад заповнення тут: 1, 2, 3, 4);
  3. 2 фотокартки нещодавно зроблені розміром 3,5×4,5 см, 80% обличчя;
  4. оригінал національного загальногромадянського паспорта заявника + копії сторінок з відмітками;
  5. запрошення від готелю з зазначенням обсягу проплачених послуг (підготую сама);
  6. копії свідоцтва про одруження, розлучення;
  7. документ про транспортне забезпечення (підготую сама);
  8. оригінал + копія страхового полісу (підготую сама);
  9. документ про фінансове забезпечення заявника:

що працює по трудовій:

  • довідки з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням посади, середньомісячної ЗП за 6 місяців розписаної помісячно, вказати, що за вами зберігається робоче місце з 28.01.11 по 07.02.11;
  • копія трудової книжки (перша та остання сторінка);
  • довідка з банку про залишок не менше 6000 грн на рахунку.

що працює як приватний підприємець (ПП):

  • копію свідоцтва про держ. реєстрацію  (мати з собою оригінал);
  • копію свідоцтва платника податків  (мати з собою оригінал);
  • копія 4-ОПП;
  • копія квартальних звітів за 2 останні квартали з відміткою податкової або довідку про доходи з податкової. Рекомендую робити саме довідку про доходи з податкової!!!
  • довідка з банку про залишок не менше 6000 грн на рахунку (краще з обігом коштів за 6 місяців).

що є студентом:

  • копія студентського квитка;
  • довідки з місця навчання на фірмовому бланку з мокрою печаткою;
  • довідка з роботи одного з батьків, що є спонсором подорожі, з вказанням ЗП за останні 6-12 місяців розписаної помісячно та фразою про спонсорство;
  • довідка з банку про залишок не менше 6000 грн на рахунку.

для домогосподарки:

  • нотаріально завірений документ про спонсорство родичів (чоловіка, батьків).

для дітей:

  • діти, які подорожують без батьків у супроводженні третьої особи мають подавати згоду батьків на виїзд дитини та фінансування її перебування закордоном із нотаріальним засвідченням підписів + копія;
  • оригінал свідоцтва про народження дитини + копія;
  • копії українських паспортів батьків;
  • візову заяву неповнолітньої дитини має підписувати один із батьків.